bannerki

poniedziałek, 13 lutego 2017

Pomidorowa torilla


Drobiowa torilla z sosem madziarów Folwark <3 doskonała na każdą okazję

Składniki:
2 gotowane podudzia z kurczaka
3 łyżki oliwy
½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
sól, pieprz
3 pełne łyżki sosu madziarów Folwark
tarty ser mozzarella 3 łyżki
kilka pomidorków koktajlowych
kilka listków sałaty
1 tortilla

Wykonanie:

Przygotować marynatę mieszając ze sobą: oliwę, przyprawę do kurczaka, sól, pieprz i sos madziarów. Mięso pokroić na średnie kawałki. Wymieszać z przygotowaną marynatą i odstawić na około pół godziny do lodówki. 
Następnie zapiec w piekarniku nagrzanym do około 190 stopni przez około 10 minut.

Suchą patelnię ustawić na średnim ogniu, położyć na niej tortillę i posypać serem mozzarella. Podgrzać przez kilka minut na średnim ogniu aż ser się delikatnie rozpuści.

Następnie na ser ułożyć zapieczone mięso, pokrojone w ćwiartki pomidorki i listki sałaty.

Złożyć na pół i podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz