bannerki

poniedziałek, 23 stycznia 2017

Paluch cztery sery



Banalnie prosty i wyjątkowo pyszny pomysł na zapiekankę z serem. A jak zapiekanka to obowiązkowo z sosem do pizzy Folwark


Składniki:
bułka typu paluch
sery, po 20 gr. : Feta, parmezan, mozzarella, pleśniowy np. Gorgonzola
1 pomidor suszony
kilka listków bazylii
szczypta oregano
sos do pizzy Folwark

Wykonanie:

Odkroić wierzch bułki. Z pozostałej części usunąć miąższ.

W misce wymieszać wszystkie sery, dodać pokrojony w paseczki pomidor suszony, posiekaną bazylię i szczyptę oregano. Całość wymieszać.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 C. Wydrążoną bułkę nafaszerować łyżką sosu do pizzy Folwark i ¾ mieszanki serów. Piec ok 10 min. Po czym na wierz wyłożyć pozostałe ¼ serów i jeszcze zapiekać przez około 3 minuty.

Podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz