bannerki

poniedziałek, 19 września 2016

Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny


Wyśmienity pomysł na przekąskę. Remulada duńska Folwark uwielbia jajka. Jajka uwielbiają remuladę duńską Folwark.


Składniki:
2 jajka
duże liście botwiny
anchois – 2 płaty
wywar warzywny (z 1 kostki)
pieprz
sezam biały do posypania
Remulada duńska Folwark – 3 duże czubate łyżki


Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Anchois opłukać w zimnej wodzie, osuszyć. Liście botwiny umyć, osuszyć, odciąć grube łodygi.

Jajka, anchois oraz remuladę duńską utrzeć na gładką masę. Doprawić pieprzem.

Liście botwiny sparzyć w gorącym wywarze. Na liściach ułożyć masę. Zawinąć jak gołąbki.

Posypać sezamem. Podawać schłodzone.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz