bannerki

piątek, 19 października 2018

Sałatka z tuńczyka w formie bankietowej


Bankietowa sałatka z sosem czosnkowym Folwark.

Składniki:
sos czosnkowy Folwark
tuńczyk z puszki
sałata karbowana
papryka
ogórek
kukurydza
pomidorki koktajlowe
kiełki mizuny
czarnuszka

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z kukurydzą i pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami. Wycinamy kulki z ogórka, sałatę rwiemy na mniejsze części. 
Do naczynia typu finger food wkładamy sałatę, sos czosnkowy, paprykę, kukurydzę, pomidorki. Następnie tuńczyka, którego znowu polewamy sosem czosnkowym. Na koniec dokładamy kulki z ogórka. Dekorujemy kiełkami i posypujemy czarnuszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz