bannerki

czwartek, 4 października 2018

Owoce teriyaki pod kruszonką


Doskonały pomysł na śniadanie. 

Składniki:
500 g świeżych owoców (mieszanka malin, jagód, śliwek)
10 łyżek syropu klonowego
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka płatków orkiszowych
2 łyżki soku z cytryny
5 łyżek oleju kokosowego
sos teryiaki folwark

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.

Owoce pozbawić pestek i szypułek, pokroić na kawałki. Wymieszać z 4 łyżkami syropu klonowego, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać 3 łyżkami sosu teriyaki.

W melakserze zmiksować płatki owsiane z dodatkiem reszty syropu klonowego, soku z cytryny i oleju kokosowego. Powstałą kruszonkę ułożyć na owocach i wstawić do nagrzanego piekarnika. 
Piec przez około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz