bannerki

środa, 5 września 2018

Spaghetti madziarów



Doskonale doprawione spaghetti sosem madziarów Folwark


Składniki:

20 dkg mielonej wołowiny
1 cebula drobno p[osiekana
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
puszka pomidorów pelati
3 łyżki sosu madziarów
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, oregano
starty parmezan

Przygotowanie:

makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W dużym garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek, cebulą i chwile smażymy. Dodajemy mięso i całość przesmażamy kilka minut. Następnie dodajemy pomidory i sos madziarów, doprawiamy i dusimy pod przykryciem 20 min. Dodajemy makaron, mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy.

Danie podajemy posypane startym parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz