bannerki

środa, 12 września 2018

Rollsy z wędzonym łososiem


Doskonałe rollsy z łososiem wędzonym i czosnkową nutą

Składniki:

10 arkuszy papieru ryżowego
100 g wędzonego łososia
opakowanie serka śmietankowego
łyżeczka chrzanu
ogórek sałatkowy obrany i pokrojony w słupki
1 papryczki chili drobno posiekana
łyżka octu ryżowego
łyżeczka brązowego cukru
kilka listków sałaty np. lodowej
sól
łyżeczka sezamu uprażona na suchej patelni
sos czosnkowy Folwark


Przygotowanie:

Ogórki, chili i pociętą sałatę wkładamy do miski. Dodajemy ocet ryżowy, cukier i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. Serek przekładamy do miski i łączymy z chrzanem.

Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie. Na każdy arkusz nakładamy kolejno: porcję serka wymieszanego z chrzanem, porcję łososia i warzywa. Delikatnie polewamy sosem czosnkowym Folwark i ściśle zawijamy. Posypujemy sezamem.

Serwujemy schłodzone.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz