bannerki

poniedziałek, 20 sierpnia 2018

Roladki tortilla ze szpinakiem i szynką


Doskonałe roladki z pysznym sosem kebab gyros Folwark

Składniki
3 placki tortilla
300 g szpinaku (mrożony rozdrobniony)
100 g szynki
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka śmietany 18%
1 łyżka masła klarowanego
sól, pieprz
sos Folwark kebab-gyros łagodny


Wykonanie

Na patelni rozpuścić masło. Podsmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Następnie dodać szpinak. Całość podsmażać co jakiś czas mieszając, do momentu odparowania wody. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać.

Kiedy szpinak ostygnie, doprawić go solą oraz pieprzem.

Placki tortilli posmarować kolejno szpinakiem, następnie sosem Folwark, a na koniec rozłożyć szynkę (szynkę ułożyć na połowie placka). Placki ciasno zwinąć w roladki. Włożyć na 1 - 2 godziny do lodówki. Po tym czasie tortille pokroić na 2-centymetrowe plastry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz