bannerki

piątek, 24 sierpnia 2018

Pieczarki pod kruszonką


Doskonałe pieczarki z lekko pikantnym sosem madziarów.

Składniki
300 g pieczarek
4 łyżki bułki tartej
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki masła
1 łyżka natki pietruszki
1/4 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól, pieprz
sos madziarów Folwark

Przygotowanie:

Pieczarki umyj i pokrój na ćwiartki. Ułóż je w formie do zapiekania i posyp solą oraz pieprzem.

Bułkę tartą, płatki owsiane, zimne masło, posiekaną natkę pietruszki, curry, czosnek granulowany i zioła prowansalskie wymieszaj tak, aby powstała kruszonka. Posyp nią pieczarki.

Całość włóż do piekarnika i piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.

Podawaj z sosem madziarów.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz