bannerki

piątek, 17 sierpnia 2018

Bruschetta z papryką i dressingiem 1000 wysp



Doskonała chrupiąca przekąska. Bruschetta z dressingiem 1000 wysp Folwark

Składniki
1 czerwona papryka
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 łyżka śmietany 18%
oliwa, sól, pieprz
sos Folwark dressing 1000 wysp
szczypiorek
bagietka

Wykonanie

Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją na 4 części. Cebulę obierz i przekrój na pół. Ząbki czosnku również obierz. 
Paprykę, cebulę i czosnek umieść w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Paprykę ułóż skórką do góry. Całość skrop oliwą i posyp solą. Piecz 40 minut w nagrzanym do 150 stopni Celsjusza piekarniku.

Kiedy warzywa ostygną, cebulę i czosnek pokrój na mniejsze części.

Paprykę obierz ze skórki i również pokrój w dużą kostkę. Do warzyw dodaj również śmietanę i odrobinę pieprzu. Całość zblenduj, możesz doprawić do smaku.

Bagietkę pokrój na kromeczki. Każdą z nich posmaruj paprykową pastą.

Gotowe kromeczki zapiekaj 15 minut w 100 stopniach Celsjusza.

Bruschettę podawaj z dressingiem 1000 wysp oraz ze szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz