bannerki

poniedziałek, 30 lipca 2018

Ziemniaki długo pieczone podawane z sosem czosnkowym


Doskonały dodatek do dań. 
Ziemniaki długo pieczone serwowane z sosem czosnkowym Folwark


Składniki:
ziemniaki
sól
przyprawa do ziemniaków
posiekany koperek
masło
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie:

Ziemniaka dokładnie wyszorować. Piekarnik rozgrzać do 200C. 

Ziemniaka ponacinać w cienkie plasterki, doprawić przyprawą do ziemniaków oraz solą, na wierzch ułożyć plaster masła. 
Ziemniaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć folią i piec około 30 minut. Po 30 minutach zdjąć folię, położyć kolejne plasterki masła i piec przez kolejne 30 min-40 minut. 
Wyjąć, posypać koperkiem. Podawać z sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz