bannerki

piątek, 13 lipca 2018

Sałatka z cukinią, krewetkami i sosem ziołowo musztardowym



Doskonała sałatka z sosem ziołowo musztardowym Folwark.



Składniki:
mała cukinia,
pomidor
kapary garść
obrane krewetki tygrysie 250g
2 ząbki czosnku
mała papryczka chili
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
sos ziołowo musztardowy Folwark

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Dodajemy posiekany czosnek i papryczkę chili i chwilę smażymy. Dodajemy krewetki i smażymy po 2 min z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem.

Cukinie myjemy, kroimy w cienkie paski (za pomocą obieraczki do warzyw), układamy na półmisku.

Pomidora myjemy, kroimy w półksiężyce. Układamy na cukinii. Na całość kładziemy krewetki, posypujemy kaparami i polewamy sosem ziołowo musztardowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz