bannerki

poniedziałek, 9 lipca 2018

Omlet francuski z dressingiem włoskim beztłuszczowym


Doskonała alternatywa foccacii. Idealna z dressingiem włoskim beztłuszczowym Folwark. 

Składniki:
5 jajek
3 pełne łyżki mąki
sól
olej
oregano
dressing włoskim beztłuszczowy Folwark 


Wykonanie:
ubić białka na sztywno (dodając na początku ubijania szczyptę soli), do ubitych białek dodać mąkę i delikatnie wymieszać mikserem (na najniższych obrotach), na końcu dodać żółtka i wymieszać delikatnie.

Rozgrzać olej na dużej patelni. Wylać masę. Smażyć aż omlet się zarumieni. Przewrócić delikatnie na drugą stronę i dalej smażyć na złocisty kolor. Posypać oregano. Maczać w dressingu włoskim beztłuszczowym Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz