bannerki

czwartek, 5 lipca 2018


Doskonałe kofte w tortilli. Z sosami Folwark.


Składniki:
3 pszenne tortille
50 dkg mielonego mięsa wołowego
przyprawa turecka adana1 czubata łyżeczka
duży pomidor pokrojony na cząstki
1 cebula pokrojona w piórka
olej do smażenia
sos kebab gyros łagodny Folwark
sos kebab gyros ostry Folwark

Wykonanie:

Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawę i wyrabiamy rękami przez 5 minut. Z masy formujemy małe kotleciki (9 szt.) i lekko rozbijamy je dłonią.

Rozgrzewamy olej na patelni. Kotleciki smażymy po 3 minuty z każdej strony, odkładamy na bok.

Na każdym placku tortilla układamy po 3 kotlety, dodajemy pomidora, cebulę, polewamy sosami.


Tortille zawijamy, układamy na grillu i zapiekamy przez 3 minuty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz