bannerki

poniedziałek, 16 lipca 2018


Doskonała domowa salsa z pikantną nutką dzięki pomidorowemu sosowi sambal Folwark

Składniki:
2 dojrzałe pomidory (sparzone, obrane i pokrojone w drobną kosteczkę)
1 czerwona cebula (drobno posiekana)
1 mała papryczka chili (drobno posiekana)
2 ząbki czosnku
sok z limonki
1 łyżka oliwy
sól , pieprz
natka pietruszki – ½ pęczka
sos pomidorowy sambal Folwark

Wykonanie:

W misce łączymy pomidory, cebulę i chili, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki i oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę sosu pomidorowego sambal Folwark i dokładnie mieszamy składniki. Posypujemy natką pietruszki, i wkładamy na godzinę do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz