bannerki

środa, 20 czerwca 2018

Śródziemnomorska pasta rybna


Dosknała na kanapki i krakersy. Pasta rybna z majonezem kremowym Folwark

Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 cebula dymka (drobno posiekana)
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
1 łyżka drobno posiekanych oliwek
1 jajko ugotowane na twardo
sól, pieprz
majonez kremowy Folwark



Wykonanie:

Do dużej miski przekładamy tuńczyka odsączonego z zalewy i rozdrabniamy. Dodajemy  cebulę, szczypiorek, oliwki, drobno pokrojone jajko i 2 łyżki majonezu kremowego
Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do czasu uzyskania gładkiej masy. 
Podajemy schłodzone ze świeżym pieczywem lub krakersami.

7 komentarzy:

  1. Prezentuje się bardzo smakowicie, muszę wypróbować! Ostatnio moim ulubieńcem jest tuńczyk princes ale w oleju, czy też będzie ok czy powinnam kupić tego w sosie własnym?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdecydowanie lepszy w sosie własnym

      Usuń
  2. Jak dla mnie lepszy mają we własnym. Zdrowszy też

    OdpowiedzUsuń
  3. jak jest jakiś dobry olej (princes ma chyba słonecznikowy) to też wychodzi zdrowo nie przesadzajmy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda. Akurat princes ma taki, ale zdarzają się też z sojowym, którego raczej nie warto.

      Usuń
    2. o no właśnie to to jest dobra opcja - neutralny olej, haha ja też nie przepadam co prawda jadłem raz ale w tym wypadku wole pozostać przy smacznej klasyce!

      Usuń