bannerki

piątek, 15 czerwca 2018

Sałatka z wędzonym pstrągiem i lubczykiem


Idealna sałatka doprawiona lekko kwaskowym sosem vinegrette Folwark
Lekka i orzeźwiająca.

Składniki:
mix sałat 1 opakowanie
lubczyk kilka gałązek
pstrąg wędzony na ciepło – 200g
pomidory suszone – kilka sztuk
czerwona cebula – 1 mała sztuka
oliwki zielone – kilka sztuk
sezam biały
sos vinegrette Folwark

Wykonanie:

Mix sałat umyć, ułożyć na półmisku. Oberwać liście lubczyku, umyć, pokroić w paseczki., ułożyć na sałacie. 
Następnie ułożyć klejno: pokrojone kawałki ryby, pomidory pokrojone w paski, cebulę pokrojoną w piórka, oliwki, . 
Całość posypać sezamem i polać sosem vinegrette Folwark

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz