bannerki

poniedziałek, 11 czerwca 2018

Sałatka z piersią indyka i bukietem warzyw


Doskonała sycąca sałatka z sosem vinegrette Folwark


Składniki:
1 szt. sznycla z piersi indyka
mix sałat
pomidorki koktajlowe
marchewka
fasola czerwona
kukurydza
ogórek świeży
papryka
ciecierzyca (w zalewie)
sos vinegrette Folwark

Wykonanie:

Indyka doprawiamy solą, pieprzem, papryką sodką i ostrą. Panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso na złoty kolor. Studzimy. Kroimy w paski.

Warzywa kroimy w mniejsze części. Ciecierzycę, kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy.

W misce układamy sałatę na niej połówki pomidorków, paski marchewki, ogórka, papryki, ciecierzycę, kukurydzę i fasolę. Całość polewamy obficie sosem vinegrette Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz