bannerki

poniedziałek, 21 maja 2018

Szparagi zapiekane w boczku


Doskonałe delikatne szparagi w chrupiącym boczku idealnie komponują się z sosem czosnkowym Folwark lub remuladą duńską Folwark

Składniki:
szparagi 1 pęczek
boczek krojony, surowy, wędzony 1 opakowanie (100g)
sól
remulada duńska, sos czosnkowy


Wykonanie:
szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówkę ok ¼ całości. Zagotowujemy wodę w garnku z łyżeczką soli. Szparagi gotujemy ok 5 min. Odcedzamy wodę, szparagi dokładnie wycieramy ręcznikiem papierowym.

Każdego szparaga dokładnie owijamy plasterkiem boczku

Rozgrzewamy piekarnik do 180C. Szparagi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 10 min.

Podajemy z sosem czosnkowym Folwark lub remuladą duńską Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz