bannerki

środa, 16 maja 2018

Szparagi z szynką parmeńską i mozarellą zapiekane w cieście francuskim



Doskonała przekąska. Doskonale doprawiony sos do pizzy Folwark idealnie podkreśla smak.

Składniki:

płat ciasta francuskiego
5 szt. szparagów
5 plastrów szynki typu parmeńska
mozzarella
sól
mleko do posmarowania
sos do pizzy Folwark


Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Szparagi zblanszować w osolonej wodzie, ostudzić, wysuszyć.
Zawinąć w szynkę.
Na brzegu ciasta francuskiego układamy  szparaga, posypujemy mozzarellą, polewamy sosem do pizzy. Zawijamy ścisło i mocno sklejamy (żeby ser podczas pieczenia nie wypłynął). Wierzch smarujemy mlekiem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 12-14 minut.

Najlepiej podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz