bannerki

piątek, 18 maja 2018

Sałatka śledziowa z jabłkiem i prażonym słonecznikiem


Bardzo ciekawa w smaku sałaka śledziowa. Majonez kremowy Folwark nadaje jej aksamitny smak.

Składniki:

3 płaty śledziowe
1 jabłko
1 mała czerwona cebula
garść pestek słonecznika
garść rodzynek
majonez kremowy Folwark
sól, pieprz


Wykonanie:

Płaty śledziowe moczymy do momentu aż nie będą słone.
Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Rodzynki moczymy w ciepłej wodzie, odsączamy i suszymy.

Przygotowujemy sałatkę: śledzia, jabłko kroimy w kostkę. Cebulę w piórka. Mieszamy. Dodajemy rodzynki pestki słonecznika. Doprawiamy majonezem, pieprzem i solą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz