bannerki

środa, 9 maja 2018

Pieczarka z tuńczykiem i sosem czosnkowym



Idealna, delikatna przekąska podawana z doskonale doprawionym sosem czosnkowym Folwark


Składniki:


8 większych pieczarek
puszka tuńczyka w oleju
1 cebula pokrojona w piórka
garść zielonych oliwek przekrojonych na pół
kilka pomidorów suszonych pokrojonych w paseczki
10 dkg starego żółtego sera
olej
sól, pieprz, świeża bazylia do dekoracji
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie:

Pieczarki myjemy, dokładnie osuszamy, obieramy i usuwamy trzonek. Solimy, delikatnie smarujemy olejem i pieczemy w rozgrzanym do 200C piekarniku przez 15 min.

W między czasie przygotowujemy farsz. Na łyżce oleju podsmażamy drobno pokrojone trzonki z pieczarek i cebulę. Zdejmujemy z ognia, dodajemy rybę, oliwki, pomidory i dokładnie mieszamy.

Pieczarki wyjmujemy z piekarnika. Na każdy kapelusz nakładamy porcję farszu i sera .

Zapiekamy kolejne 10 min. Podajemy polane sosem czosnkowym Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz