bannerki

piątek, 4 maja 2018

Pieczarka po grecku z sosem czosnkowym


Doskonała pieczarka po grecku z delikatnym sosem czosnkowym Folwark jest znakomitą przekąską

Składniki
8 większych pieczarek
opakowanie sera Feta
1 czerwona cebula pokrojona w piórka
1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
garść zielonych oliwek przekrojonych na pół
kilka pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
olej
sól, pieprz, świeża bazylia do dekoracji
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie

Pieczarki myjemy, dokładnie osuszamy, obieramy i usuwamy trzonek. Solimy, delikatnie smarujemy olejem i pieczemy w rozgrzanym do 200C piekarniku przez 15 min.

W między czasie przygotowujemy farsz. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, paprykę, oliwki i pomidorki. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną fetę i dokładnie mieszamy.

Pieczarki wyjmujemy z piekarnika. Na każdy kapelusz nakładamy porcję farszu.

Zapiekamy kolejne 10 min. Podajemy polane sosem czosnkowym Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz