bannerki

poniedziałek, 14 maja 2018

Jajko zapiekane z pomidorami, kiełbaską i pieczarkami



Idealna propozycja na śniadanie jak i na kolację. 
Nie ma lepszego sosu do tego dania jak remulada duńska Folwark


Składniki:

kawałek kiełbaski wiejskiej pokrojonej w kostkę
1 mały pomidor pokrojony w ósemki
3 pieczarki
1 jajko
łyżka oleju
łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
remulada duńska Folwark

Wykonanie:

Pieczarki dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w ćwiartki. Rozgrzewamy olejna patelni i smażymy pieczarki przez 3-4 minuty. Dodajemy kiełbasę, pomidory i smażymy jeszcze przez 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem i zdejmujemy z ognia.

Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego, wbijamy jajko i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200c przez 10 min. Delikatnie doprawiamy solą, posypujemy szczypiorkiem i polewamy sosem remulada duńska Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz