bannerki

środa, 18 kwietnia 2018

Sałatka kebab gyros



Lekka ale sycąca. Sałatka z sosem kebab gyros ostry Folwark

Składniki

2 udka z kurczaka
½ cebuli czerwonej
mix sałat
kilka pomidorków koktajlowych
sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do gyrosa,
olej
sos kebab gyros ostry Folwark

Wykonanie

Udka myjemy i dokładnie osuszamy. Doprawiamy solą. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oleju, pół łyżeczki papryki i pieprzu oraz łyżeczkę przyprawy do gyrosa, mieszamy. Udka wkładamy do miski i dokładnie nacieramy marynatą. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Pieczemy w 180 C przez godzinę i odkładamy na bok do ostygnięcia.

Sałatę układamy na półmisku. Na niej, pomidorki, cebulę pokrojoną w piórka. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w paseczki i układamy na sałatce.

Całość polewamy sosem kebab gyros ostry Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz