bannerki

wtorek, 3 kwietnia 2018

Placki kukurydziane z twarogu z sosem czosnkowym



Wspaniałe kotlety. Idealne z sosem czosnkowym Folwark

Składniki
1 kostka twarogu (250g)
1 duże jajko
4 łyżki mąki kukurydzianej + do obtoczenia placków
kukurydza z puszki (opcjonalnie)
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
sos czosnkowy Folwark
Wykonanie

W misce rozgnieść twaróg, dodać jajko, wymieszać. Następnie wsypać mąkę, połączyć wszystkie składniki (tak, żeby ciasto być zwarte, nierozpadające się).

Jeśli mamy kukurydzę dodać kukurydzę, sól i pieprz. Zagnieść do połączenia składników, formować niewielkie kotleciki, obtaczać je w mące.

Na patelni rozgrzać olej, kotleciki smażyć na złoto z obu stron. Podawać sosem czosnkowym Folwark

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz