bannerki

poniedziałek, 16 kwietnia 2018

Omlet z anchois, zielonymi oliwkami i remuladą duńską



Doskonała propozycja na śniadanie. Delikatny omlet z kremową remuladą duńską Folwark

Składniki
2 jajka
1 pełna łyżka mąki
szczypta soli
3 fileciki anchois
kilka zielonych oliwek
masło klarowane
szczypiorek do ozdoby
remulada duńska Folwark

Wykonanie

ubić białka na sztywno (dodając na początku ubijania szczyptę soli), do ubitych białek dodać mąkę i delikatnie wymieszać mikserem (na najniższych obrotach), na końcu dodać żółtka i wymieszać delikatnie.

Fileciki anchois pokroić na kawałki, oliwki na połówki. Dodać do masy.

Rozgrzać masło na patelni. Wylać masę. Smażyć aż omlet się zarumieni. Przewrócić delikatnie na drugą stronę i dalej smażyć na złocisty kolor. Posypać szczypiorkiem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz