bannerki

piątek, 20 kwietnia 2018

Krewetki tygrysie z dressingiem 1000 wysp


Doskonałe krewetki z dressingiem 1000 wysp Folwark. Jako przekąska lub danie główne.

Składniki

400g surowych krewetek argentyńskich
kilka pomidorków koktajlowych
2 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka soku z cytryny
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
sól, pieprz
kilka listków kolendry do dekoracji
dressing 1000 wysp Folwark

Wykonanie

Krewetki obieramy z pancerzyków, usuwamy ciemną nitkę ze środka, myjemy i dokładnie osuszamy.

Do miski dodajemy oliwę, cytrynę, czosnek, sól i pieprz. Dodajemy krewetki, dokładnie mieszamy aby pokryły się składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Rozgrzewamy patelnię. Dodajemy krewetki i pomidorki. Smażymy przez 3 min, mieszając co jakiś czas. Podajemy posypane listkami kolendry i polane dressingiem 1000 wysp

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz