bannerki

czwartek, 29 marca 2018

Wiosenne galettes bretonnes z remuladą duńską


Przepiękna propozycja na wiosenne śniadanie. Doskonałe z remuladą duńską Folwark

Składniki (10 szt.)

ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mleka
1 szklanka wody lekko gazowanej
2 szklanki maki
2 jajka
sól (do smaku)
1/3 szklanki oleju

dodatki:
remulada duńska Folwark
jajko
szczypiorek

Wykonanie:

Przygotować ciasto naleśnikowe mieszając ze sobą w blenderze wszystkie składniki.

Odstawić ciasto na około pół godziny. Następnie usmażyć naleśniki na dużej patelni.

Naleśnika położyć na patelni, wbić jajko poczekać aż się trochę zetnie. Następnie założyć boki naleśnika do środka, przycisnąć i poczekać jeszcze chwilę aż białko całkowicie się zetnie.

Gotowego naleśnika posypać szczypiorkiem, polać remuladą duńską Folwark. Podawać ciepłe.

1 komentarz:

  1. Mmm, pyszności :) muszę zrobić, dzięki za przepis. Zapraszamy do nas : antykwariat-marzen.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń