bannerki

czwartek, 1 marca 2018

Kaszanka na słodko


Doskonała kaszanka na słodko z delikatną ziołową nutą, którą zawdzięcza sosowi kebab gyros łagodny Folwark

Składniki:
bułka ciabatta
½ średniej gruszki, obranej i pokrojonej w kostkę
½ posiekanej cebuli
20 dkg kaszanki
sos kebab gyros łagodny Folwark
masło do smażenia

Wykonanie:

rozgrzewamy masło na patelni. Dodajemy gruszkę, chwilę smażymy aż lekko się zarumieni.

Dodajemy cebulę i kaszankę pokrojoną w kawałki. Całość smażymy kilka minut aż zawartość patelni zamieni się w jednolitą masę.

Bułkę kroimy wzdłuż tworząc kieszeń. Do środka dodajemy kaszankę. Całość polewamy sosem kebab gyros łagodny Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz