bannerki

środa, 14 lutego 2018

Szagówki z boczkiem



Doskonałe danie podkreślone słodko pikantnym sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark

Składniki
½ kg ziemniaków (ugotowanych, przeciśniętych przez praskę)
100g-150g mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 jajka
boczek 50g
sól
ketchup premium Folwark, sos madziarów Folwark

Wykonanie

Ziemniaki, mąkę, 1 jajko wymieszać, dodać sól do smaku. Uformować wałeczki i pokroić je na ukos w około 3 cm kawałki. Ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Ostudzić.

Boczek podsmażyć na patelni. Dodać szagówki i jeszcze chwilę podsmażyć. Na koniec wbić jajko, po minucie zmniejszyć ogień i przykryć patelnie na 5 minut.

Podawać ciepłe z sosem pomidorowym: madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz