bannerki

środa, 21 lutego 2018

Pieczarki z oscypkiem i żurawiną



Doskonałą ciekawa i przepyszna przekąska z dressingiem 1000 wysp Folwark

Składniki
20 dkg pieczarek
10 dkg startego oscypka
suszona żurawina
olej, sól, pieprz
dressing 1000 wysp Folwark

Wykonanie

Pieczarki myjemy i dokładnie suszymy. Usuwany ogonki, kapelusze obieramy ze skórki. Grzyby przekładamy do miski, dodajemy łyżkę oleju, doprawiamy sola i pieprzem i delikatnie mieszamy.

Rozgrzewamy piekarnik do 200 C. Pieczarki układamy na blaszce i zapiekamy przez 10 min. Po tym czasie wyjmujemy, na każdą pieczarkę nakładamy porcję sera i ponownie zapiekamy kolejne 10 min.

Na wierzchu każdej pieczarki układamy owoc żurawiny i porcję dressingu 1000 wysp Folwark

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz