Doskonałe, pieczone naleśniki po nicejsku z sosem do pizzy Folwark.
Składniki (10 szt.):
Ciasto naleśnikowe
2 szklanki mleka
1 szklanka wody lekko gazowanej
2 jajka
2 szklanki maki
2 jajka
sól (do smaku)
1/3 szklanki oleju
Dodatki:
sos do pizzy Folwark
3 puszki tuńczyka (rozdrobnionego)
oliwki czarne
ser mozzarella (tarty)
kapary
5 jajek (ugotowanych na twardo)
Wykonanie:
Przygotować ciasto naleśnikowe mieszając ze sobą w blenderze wszystkie składniki.
Odstawić ciasto na około pół godziny. Następnie usmażyć naleśniki na dużej patelni (można na odrobinie oleju).
Przygotowane i ostudzone naleśniki posmarować sosem do pizzy Folwark i ułożyć nań tuńczyka, ser mozzarella, kapary, oliwki, pokrojone w plasterki kawałki jajka. Zawinąć ściśle każdy naleśnik i ugrillować chwilę na grillu elektrycznym .
Tak przygotowane można serwować dodatkowo z ulubionymi sosami Folwark.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz