bannerki

poniedziałek, 12 lutego 2018

Moskole z parmezanem



Doskonałe pieczone placki z ziemniaków z dodatkiem parmezanu. Wspaniale współgrają z salsą mexicaną Folwark, sosem czosnkowym Folwark czy ketchupem premium Folwark.


Składniki:
½ kg ziemniaków (ugotowanych, przeciśniętych przez praskę)
250 g mąki pszennej
½ szklanki maślanki
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki tartego parmezanu
Sosy Folwark: czosnkowy, ketchup premium lub salsa mexicana

Wykonanie:

Wymieszać ziemniaki, mąkę, maślankę, ser i sól. Wyrobić szybko ciasto. Odrywać kawałek i formować okrągłe placki (około 1 cm). Piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut.

Podawać z sosami Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz