bannerki

poniedziałek, 26 lutego 2018

Frittata z pieczarkami i serem mozarella


Doskonały pomysł na delikatne śniadanie. Idealnie sprawdza się do tego sos kebab gyros łagodny Folwark, lekko czosnkowy, doskonale przyprawiony


Składniki:
2 jajka
2 duże pieczarki
ser mozzarella (tarty)
sól
pieprz
masło klarowane 1 łyżka
natka pietruszki do przystrojenia
sos kebab gyros łagodny Folwark

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni.
Jajka wbić do miski roztrzepać, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem.

Na małej patelni roztopić masło klarowane, wlać masę smażyć około 2-3 minut aż masa stężeje.

Delikatnie wyjąć z patelni, umieścić na okrągłej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać serem i zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści.

Podawać z sosem kebab gyros łagodny Folwark



Wskazówka: jeśli używamy patelni, którą można umieścić w piekarniku nie ma potrzeby przekładania frittaty na blachę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz