bannerki

wtorek, 2 stycznia 2018

Smażone faszerowane pieczarkami jajka


Przepyszne i ciekawe w podaniu jajka faszerowane z dodatkiem sosu czosnkowego Folwark. Doskonałe z remuladą duńską Folwark

Składniki
5 jajek
½ cebuli drobno posiekanej
15 dkg pieczarek drobno pokrojonych
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
3 łyżki bułki tartej
olej
sos czosnkowy Folwark
remulada duńska Folwark

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo i odstawić do ostygnięcia. Ostrym nożem przekroić na pół i delikatnie wydrążyć lyżeczką. Białka i żółtka przełożyć do miski.

Cebulę i pieczarki podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski z jajkami dodać natkę, 2 łyżki sosu czosnkowego Folwark, szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Skorupki nafaszerować masą jajeczną, wierzch obtoczyć w bułce tartej i przez 2 minuty smażyć na rozgrzanym oleju. Serwować ciepłe. Można podawać z remuladą duńską Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz