bannerki

poniedziałek, 29 stycznia 2018

Paszteciki z tuńczykiem


Doskonale doprawione sosem kebab gyros łagodny Folwark paszteciki z tuńczykiem.

Składniki
1 puszka tuńczyka (rozdrobnionego) w sosie własnym
½ papryki czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
1 ogórek konserwowy pokrojony w drobną kostkę
1 ugotowane jajko na twardo rozgniecione np. widelcem
białko z 1 jajka
sól, pieprz
łyżka sosu kebab gyros łagodny Folwark
1 płat ciasta francuskiego

Wykonanie

Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy jajko, paprykę, ogórka, sos kebab gyros łagodny Folwark, doprawiamy solą i pieprzem. Składniki dokładnie mieszamy.

Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Na blaszce układamy arkusz ciasta francuskiego. Farsz równomiernie rozkładamy wzdłuż dłuższej ściany ciasta i zwijamy w zgrabny rulonik. Kroimy na równe porcje, smarujemy wierzch roztrzepanym białkiem i pieczemy przez 15 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz