bannerki

środa, 24 stycznia 2018

Papryka faszerowana mięsem mielonym po włosku


Doskonała faszerowana papryka. Mięso mielone doprawione sosem do pizzy Folwark nabiera wyjątkowego włsokiego smaku.


Składniki (2 porcje):
1 duża czerwona papryka
10 dkg mielonej wołowiny
sól, pieprz
5 dkg startego żółtego sera
olej do smażenia
natka pietruszki
sos do pizzy Folwark

Wykonanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Paprykę kroimy na pół i oczyszczamy z nasion. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku przez 15 min. Wyjmujemy i studzimy.

W między czasie rozgrzewamy olej na patelni. Mięso smażymy kilka minut. Dodajemy 50ml sosu do pizzy Folwark, dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Połówki papryk faszerujemy mięsnym sosem, posypujemy startym serem i ponownie pieczemy w piekarniku przez 15 min.

Podajemy udekorowane posiekaną natką pietruszki.

1 komentarz: