bannerki

poniedziałek, 8 stycznia 2018

Koreczki ze smażonego sera


Doskonałe koreczki, rozpływające się w ustach - szczególnie jeśli serwowane z sosami Folwark.


Składniki
100g sera gouda w kawałku
½ litra mleka
200g pomidorków koktajlowych
olej
jajko, mąka, bułka tarta – do panierowania
sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark

Wykonanie

Ser żółty namaczamy w mleku przez około 30 minut. Wyjmujemy, kroimy na kawałeczki około 0,5 cm na około 0,5 cm. Panierujemy w mące, jajku, bułce tartej (w takiej kolejności).

Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy chwilę z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju aż ser w środku się rozpuści.

Nabijamy pomidorka na wykałaczkę, następnie kawałek sera.

Podajemy ciepłe z sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz