bannerki

poniedziałek, 22 stycznia 2018

Grillowane naleśniki z szynką i warzywami


Doskonałe, proste, przepyszne i niebanalne. Farsz z sosem kebab gyros Folwark a podawane z sosem madziarów Folwark. Grillowane naleśniki z warzywami.


Składniki (4 szt.):
4 plasterki szynki konserwowej
4 plasterki sera żółtego
1 pomidor
1 mała cebula
10 dkg pieczarek
sól, pieprz
olej
sos kebab gyros łagodny Folwark
sos madziarów Folwark

naleśniki jak w tym przepisie

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną cebulę i drobno pokrojone pieczarki.

Smażymy kilka minut do czasu aż odparuje woda. Dodajemy pokrojone w cząstki pomidory, chwilę smażymy, dodajemy łyżkę sosu kebab gyros łagodny Folwark, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok do ostygnięcia.

Na każdy naleśnik nakładamy plasterek szynki i sera oraz porcję farszu warzywnego. Zwijamy w rulonik i grillujemy w rozgrzanym opiekaczu przez 5 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz