bannerki

środa, 13 grudnia 2017

Szaszłyki z krewetek i pomidorków koktajlowych



Krewetki grillowane doskonale pasują do sosu czosnkowego Folwark lub dressingu 1000 wysp Folwark.
Idealna przekąska lub pomysł na lekką kolację. 


Składniki
krewetki 12 sztuk
pomidorki papryczkowe czerwone i żółte 12 sztuk
sól, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
olej
natka pietruszki
sos czosnkowy Folwark, dressing 1000 wysp Folwark

Wykonanie

2 łyżki oliwy mieszamy z solą, paprykami i czosnkiem granulowanym. Krewetki myjemy, suszymy i obtaczamy w marynacie. Zostawiamy na 15 minut.

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian krewetkę i pomidorki.

Rozgrzewamy olej na patelni grillowej i grillujemy szaszłyki po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią. Posypujemy natką pietruszki.

Podajemy z sosami Folwark. Idealny dressing 1000 wysp oraz sos czosnkowy Folwark.

1 komentarz: