bannerki

poniedziałek, 18 grudnia 2017

Pulpety z dyni z sosem madziarów


Doskonałe same, idealne jako dodatek do mięs. Pulpety z dyni - koniecznie z sosem madziarów Folwark


Składniki
mus z dyni 1 szklanka (upieczona i zmiksowana dynia)
bułka tarta 1 szklanka
jajko 1 szt.
sól, pieprz
natka pietruszki
olej
sos madziarów Folwark

Wykonanie:

Mus z dyni mieszamy z jajkiem i ½ szklanki bułki tartej na jednolitą masę, doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli jest potrzeba dodajemy jeszcze bułki tartej – tak, żeby można było uformować z masy pulpety.

Pulpety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Doskonałe są ciepłe z dodatkiem sosu madziarów Folwark posypane natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz