bannerki

środa, 6 grudnia 2017

Pieczona brukselka z sosem czosnkowym



Doskonała brukselka, delikatnie czosnkowa, rozpływająca się w ustach. 

Wyśmienita z sosem czosnkowym Folwark.


Składniki
brukselka 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
sól, pieprz, czosnek granulowany – do smaku
oliwa 2 łyżki
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie


Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.

Brukselkę myjemy, obieramy i kroimy na pół. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Oliwę mieszamy z solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

W misce mieszamy brukselkę, czosnek z doprawioną oliwą. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku około 20 minut.

Podajemy z sosem czosnkowym Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz