bannerki

piątek, 15 grudnia 2017

Łosoś wędzony na pieczonych ziemniaczkach



Doskonały delikatny łosoś w towarzystwie sosu czosnkowego Folwark na pieczonych ziemniaczkach to niebo w gębie


Składniki:
łosoś wędzony 100 g
duży ziemniak
suszony tymianek
sól, przyprawa do ziemniaków
olej
koperek
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie:

Ziemniaka obieramy, gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Studzimy. Kroimy na około 1 cm plastry. Smarujemy delikatnie olejem.

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na papierze do pieczenia układamy plastry ziemniaka, 
doprawiamy przyprawą do ziemniaków, pieczemy około 15 minut aż będą miękkie.

Upieczone plastry smarujemy sosem czosnkowym Folwark, układamy kawałek łososia, posypujemy koprem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz