bannerki

czwartek, 28 grudnia 2017

Fishburger z remuladą duńską


Doskonała kanapka na ciepło czy jak kto woli fishburger z remuladą duńską Folwark

Składniki (na 2 porcje)
2 pszenne bułki
ok 25 dkg filetów z dorsza
2 plasterki żółtego sera
1 jajko
50 ml mleka
3 łyżki maki pszennej
bułka tarta
sól, pieprz
łyżeczka soku z cytryny
2 plasterki pomidora
kilka krążków czerwonej cebuli
2 większe liście sałaty
olej
remulada duńska Folwark

Wykonanie:

Filet z dorsza myjemy i dokładnie osuszmy.

Dzielimy na 2 porcje, doprawiamy solą pieprzem i sokiem z cytryny. W miseczce mieszamy jajko z mąką i mlekiem. Dodajemy szczyptę soli. Porcje ryby obtaczamy w powstałej masie i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

Bułki przecinamy na pół i chwilę podpiekamy w piekarniku. Na dolnej części układamy sałatę, kawałek ryby, następnie plasterek pomidora i cebulę. Drugą część smarujemy sosem remulada duńska Folwark i przykrywamy burgera

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz