bannerki

środa, 22 listopada 2017

Postne paszteciki z sosem czosnkowym



Postne paszteciki. Kapusta doprawiana delikatnym sosem czosnkowym Folwark doskonale uzupełnia smak.

Składniki:
kapusta kiszona 0,5 kg
duża cebula 1 szt
sól, pieprz, cukier
olej
sos czosnkowy Folwark
jajko (do posmarowania pasztecików)

Wykonanie


kapustę odciskamy z soku i gotujemy do miękkości. Studzimy i drobno kroimy.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy szczyptę soli i cukru. Smażymy na oleju aż będzie delikatnie rumiana. Dodajemy do kapusty.

Doprawiamy pieprzem, sosem czosnkowym Folwark i jeśli potrzeba solą.

Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem.

Nagrzać piekarnik do ok.220 stopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz