bannerki

wtorek, 7 listopada 2017

Paszteciki z farszem pieczarkowo pomidorowym


Paszteciki z farszem pieczarkowym doprawione słodko pikantnym sosem madziarów Folwark.

Składniki
pieczarki 1/2 kg
duża cebula 1 szt
sól, pieprz
olej
sos madziarów Folwark
jajko (do posmarowania pasztecików)

Wykonanie:
pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać pokroić w piórka.

Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i sosem madziarów Folwark tak, żeby powstała zwięzła masa.

Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem.

Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz