bannerki

poniedziałek, 13 listopada 2017

Krokiety z farszem gryczanym i sosem madziarów



Krokiety z farszem wegetariańskim doskonale doprawionym sosem madziarów Folwark

Składniki
masło klarowane
papryka czerwona 1 szt.
cebula 2 szt.
grzyby 200 g.
kasza gryczana 100g
olej
sól, pieprz, cukier
jajko
mąka
bułka tarta
sos madziarów Folwark
składniki na naleśniki (jak w tym przepisie)


Wykonanie

Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.


Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać szczyptę soli i cukru.Zeszklić na maśle klarowanym. Dodać paprykę pokrojoną w kosteczkę. Podsmażyć kilka minut. Na koniec dodać pokrojone w kostkę grzyby i podsmażyć wszystko razem przez około 3 minuty. Dodać ugotowaną kaszę gryczaną. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i sosem madziarów Folwark.

Usmażyć naleśniki jak w tym przepisie.

Na usmażone naleśniki nałożyć farsz i zawinąć krokiety (z prawej i lewej strony boki do środka, następnie jak naleśniki). Panierować w mące, roztrzepanym jajku a na koniec bułce tartej. Smażyć na oleju aż się zarumienią.

1 komentarz: