bannerki

piątek, 3 listopada 2017

Greckie szaszłyki z sosem czosnkowym Folwark



Doskonała, delikatna przekąska, której smak podkreśla sos czosnkowy Folwark

Składniki
ser feta 100 g
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
pieczarki 4 szt
oliwa
sól, pieprz
sos czosnkowy Folwark
patyczki do szaszłyków


Wykonanie

pieczarki umyć, osuszyć pokroić w plasterki około 5 mm. 
Ser pokroić w 1,5cm kwadraty (mniejsze mogą się rozpadać podczas nadziewania na patyki). Paprykę i cebulę pokroić w kawałki o podobnej wielkości co ser feta.

Rozgrzać piekarnik do około 180 stopni.

Na patyczki nadziewać na przemian: paprykę, ser, cebulę i pieczarki. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej oliwą.

Zapiekać w piekarniku około 10/15 minut. Podawać ciepłe z sosem czosnkowym Folwark.

1 komentarz: