Ciekawa przekąska. Doskonale smakuje z sosami pomidorowymi Folwark. Sosem madziarów Folwark czy ketchupem premium Folwark.
Składniki
cukinia 1 średnia sztuka
ciasto francuskie 1 op.
sól
oliwa
sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark
Wykonanie
cukinię pokroić w krążki (około 1 cm). Posolić z obu stron i odstawić na około godzinę. Po tym czasie wytrzeć z powstałej wody.
Nagrzać piekarnik do koło 200 stopni.
Ciasto francuskie pokroić w cienkie paski i obwinąć nimi plastry cukinii. Ułożyć je na papierze do pieczenia skropionym oliwą i piec około 10-12 minut.
Podawać z sosami Folwark. Sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark
Podawać z sosami Folwark. Sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark
Ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń